Segítség
Regisztráció

Az ON-LINE BETEGSZÁLLÍTÁS IGÉNYLŐ RENDSZERHEZ csatlakozott betegszállító szolgálatnál történő internetes betegszállítás megrendeléséhez regisztráció szükséges. A főoldalon lévő Regisztráció menüpont választása után megjelenik a Regisztrációs űrlap. A folyamat során először azt a betegszállító szolgálatot kell kiválasztani a „Szolgáltató” mellett megjelenő legördülő listából, amelyikhez regisztrálni szeretne. Ezen a listán csak azok a betegszállító szolgáltatók jelennek meg, akik már csatlakoztak rendszerünkhöz, akikhez Ön regisztrálni tud. Amennyiben Ön egyéb, a rendszerünkhöz még nem csatlakozott szolgáltatótól kívánna interneten betegszállítást megrendelni, kérjük, telefonos megrendelése során informálja a szolgáltatót az általunk kínált lehetőségről, hogy mielőbb csatlakozhasson az ON-LINE BETEGSZÁLLÍTÁS IGÉNYLŐ RENDSZERHEZ.

– Regisztrációs igényét az Ön által a listáról kiválasztott betegszállító szolgálat munkatársai bírálják el, és hagyják jóvá, vagy utasítják el.

– A szolgáltató kiválasztását követően kell megadni azokat az adatokat, amelyekkel az Ön által leadott szállítások megrendelőre vonatkozó információit töltjük majd fel, belépéskor azonosítjuk Önt, illetve szükség esetén a kapcsolatot próbáljuk meg felvenni Önnel.

– Rendszerünk publikusan elérhető adatokat, un. publikus törzseket használ, így az orvospecsétszám beírását követően a törzsadatokban szereplő pecséthez tartozó orvos neve jelenik meg. A bevitelkor a személyspecifikus, ötjegyű orvos azonosító számot kell megadni esetleges perszám nélkül! Amennyiben az egyeztető folyamat lefutása után (körbefutó kis kör jelzi a beviteli mező jobb felső sarkában) nem jelenik meg az orvos neve a pecsétszám alatti kék mezőben, vagy nem az a név jelenik meg, ami Ön szerint a pecsétszámhoz tartozik, nagy valószínűséggel rosszul írta be a pecsétszámot. Ha mégsem, kérjük, értesítsen a Kapcsolat menüpont alatt található email-en. Ha a pecsétszám és a hozzá megjelenő név egyezik, a kék mezőben található névre kattintva veheti fel, és töltődik fel a „Regisztrálandó orvos neve”.

– Munkahely azonosítónál annak a szakellátóhelynek a 9 jegyű „GYF” kódját kérjük megadni, ahonnan a betegszállítási megrendeléseket le szokta adni. Ha több ilyen munkahely van, akkor 9 darab nullával kérjük feltölteni. A GYF kódra jellemző, hogy az első két karaktere a munkahely megyéjét azonosító adat (pl.: Baranya 02, Borsod 05, Heves 09, stb.). Az űrlap beviteli mezőhöz társított eljárás figyeli az Ön által beírt karaktereket, és a publikus törzsben található listával segít a gyorsabb bevitelben.

– Az elérhetőségéhez tartozó telefonszám megadásánál törekedjen annak a telefonszámnak a megadására, ahol munkaidőben elérhető. Ezen a számon kísérli meg a szolgálat diszpécsere minden problémás esetben felvenni Önnel a kapcsolatot. A kéretlen regisztráció elkerülése érdekében a regisztráció jóváhagyását megelőzően is kezdeményezhet a szolgáltató ezen a számon ellenőrzést.
Az e-mail cím megadásánál azt a valós címet adja meg, ahol a rendszerüzeneteket el tudja majd olvasni. Erre az elektronikus postafiókra érkeznek majd vissza azok a nyugtázó üzenetek, amelyeket a rendszer az Ön által rendelt szállítások szolgáltató általi fogadásáról vagy elutasításáról küld. A valós e-mail cím megadása a telefonszámhoz hasonlóan a regisztrálásra váró azonosítása miatt is fontos, ezért fokozottan ügyeljen helyes kitöltésére!

– Felhasználó névként ékezet nélküli, betűből és számokból álló karakterláncot kérünk megadni, ami legalább 5 elemből áll, és nem tartalmaz szóközt. Rendszerünk az itt választott felhasználó névvel tartja majd nyílván, bejelentkezéskor a jelszó mellett ezt kéri majd Öntől.

– A jelszót minimálisan 6, vegyesen betűt, számot és/vagy írásjelet tartalmazó karaktersorozatból kell képezni. Biztonsági ellenőrzési okokból kétszer kell bevinni.

Az ellenőrző kódot szintén biztonsági okokból kell kitölteni.

Belépés

A regisztrációs űrlap kitöltését követően a választott szolgáltató értesítést kap regisztrációs kérelméről, és dönt arról, hogy megadja azt, vagy elutasítja. Mindkét esetben üzenetet küld a rendszer az Ön által regisztrációkor megadott e-mail címre.
Amennyiben a szolgáltató befogadta regisztrációs kérelmét, a regisztrációkor megadott felhasználói név és jelszó beírását követően, a "Bejelentkezés" gombra kattintva be tud lépni a választott szolgáltatóhoz tartozó oldalra, az un. szolgáltatóspecifikus felületre.